Световните шампиони Винсънт Крихмайер (Австрия) и Лара Гут-Бехмари (Швейцария) спечелиха малките световни купи в супергигантския слалом съответно при мъжете и жените, след като последните стартове за сезона в швейцарския зимен център Ленцерхайде днес бяха отменени заради гъста мъгла и снеговалеж.

Първоначално стартовете бяха отложени с повече от час, а след това организаторите решиха, че те не може да се проведат поради липса на добра видимост.

Това са поредните отменени състезания от финалите на Световната купа, след като вчера лошото време не позволи да се състоят спусканията при мъжете и жените.

"Изглежда, че сме на грешното място в неподходящо време", каза директорът на състезанието Маркус Валднер.

29-годишният Винсънт Крихмайер, който взе златото в спускането и в супергигантския слалом на шампионата на планетата в Кортина д'Ампецо през февруари, спечели малкия кристален глобус с 401 точки, следван от Марко Одермат (Швейцария) с 318 точки и Матиас Майер (Австрия) с 276 точки.

Швейцарката Лара Гут-Бехрами, световна шампионка в супергигантския слалом и в гигантския слалом от Кортина, предсрочно си беше осигурила трофея. Тя има 525 точки на върха в подреждането, а втората Федерика Бриньоне от Италия е с 323 точки. На трета позиция завърши Корине Зутер (Швейцария) с 310 точки.

В петък в Ленцерхайде е планирано отборното състезание.

В генералното класиране за Световната купа начело е Алекси Пентюро от Франция, който има аванс от 31 точки пред Марко Одермат преди гигантския слалом и слалома през уикенда. При жените води словачката Петра Влъхова с 96 точки пред Лара Гут-Бехрами.