Александър Овечкин учудващо остана встрани и дори се намеси в роля на умиротворител, докато няколко негови съотборници от Вашингтон и играчи на Тампа Бей се налагаха злобно по леда в мача от НХЛ.

Тимът на руската суперзвезда спечели с 5:1 в своята зала, но срещата бе белязана от стари сметки за уреждане, сбивания и напрежение.

В началото на втората третина Никлас Обе-Кюбел от домакините удари страховито съперника Кал Фут - опасно за здравето му и твърде високо. Играчът на Вашингтон бе отстранен изцяло от мача, а Фут не се завърна на леда, като състоянието му не позволи да играе повече.

ВИЖТЕ ИНЦИДЕНТА И СБИВАНИЯТА СЛЕД НЕГО>>>

А докато се гледаха видеоповторения, за да бъде наказан нарушителят, на игрището настанаха сбивания. Пат Маруун от Тампа и Гарнет Хатауей от домакините си устроиха минивариант на Кличко - Фюри, а Овечкин гледаше с интерес. През годините той рядко е пропускал със задоволство да се включи в такива класический хокейни юмручни битки. Явно с годините идва друг акъл.

А точно този съперник е особено знаков за Ови, след като през 2018-а пътят към единствената спечелена от него Купа "Стенли" в НХЛ мина през плейофна война с Тампа Бей, спечелена от Вашингтон. Тогава Овечкин често влизаше в сблъсъци с играчи на този тим, като взаимната неприязън е неприкрита.