Руската суперзвезда на Вашингтон Александър Овечкин изпревари канадската хокейна икона Уейн Грецки в значима класация в НХЛ, но не в тази, която е най-голямата му цел. Въпреки това постижението на Ови е впечатляващо, защото вече именно той е играчът с най-много отбелязани попадения при гостувания.

Това стана факт при победата на Кепитълс с 5:1 срещу Ванкувър, при която Овечкин заби две шайби в мрежата на Канъкс и така вече има 403 гола в мачове далеч от дома, задминавайки досегашния лидер Грецки.

ВИДЕО ОТ РЕКОРДА МУ ВИЖТЕ ТУК >>>

С тези попадения общата сметка на Овечкин набъбна до 793 гола при най-добрите, като така той продължава да преследва Уейн във вечната ранглиста на реализаторите. Там канадецът води със 101 попадения и общо 894.

Руснакът бе близо до хеттрик, когато Ванкувър извади вратаря си за сметка на допълнителен полеви играч, но шайбата му буквално мина на сантиметър от гредата.

Другите голове за Кепитълс бяха дело на Антъни Манта, Джон Карлсън и Мартин Фехервари, докато за канадците Нилс Хогландер вкара единственото попадение.

Сиатъл и Лос Анджелис пък спретнаха същинска лудница, завършила с победа с 9:8 за Кракън след продължение.

Още първата третина бе обещаваща, след като завърши 3:3, а във втората нещата ескалираха още повече, след като гостите поведоха в резултата с 8:6, но "кралете" успяха да се върнат в играта с един гол в последната част и така се стигна до продължение.

Героят там бе Андре Бураковски, отбелязал победното попадение за сиатълския тим.

Иначе Мати Бениърс бе топреализатор за победителите с два гола, докато Кевин Фиала от Ел Ей се отличи с половината асистенции за своя тим - общо четири на брой.