Третият ден на "Тур дьо Франс" определено не разочарова.

Драмата в Обиколката на Франция продължава с пълна сила, след като две доказани фигури, победителят в генералното класиране от 2018 година Герайнт Томас (Уелс) и словенската звезда Примож Роглич станаха поредните жертви на падания и катастрофи по време на третия етап - 182.9 километра от Лориен до Понтиви. Етапът бе спечелен от Тим Мерлие (Белгия), но бе белязан от инцидентите, в които участваха Томас и Роглич.

Томас падна и извади рамото си рано в третата фаза, докато за Роглич драмата дойде във финалните 10 километра, когато той загуби доста време, също след падане.

Бившият световен шампион Петер Саган (Словакия) и Кейлъб Юуън (Австралия) бяха замесени в инцидент с падане късно през етапа.

Роглич се е отървал без фрактури, макар да има доста олузвания и рани. Словенецът е преминал допълнителни изследвания, включително и рентгенови снимки, които са показали, че той няма счупвания и ще продължи борбата за трофея, но с цената на забавяне.

"Здрав съм, което е истински късмет. Но имам белези по цялото тяло. Не беше най-добрият ни ден, но трябва да продължим", каза колоездачът на Jumbo-Visma Роглич.

Роберт Гесинк, който също е част от нидерландския отбор, отпадна от надпреварата при падането на Томас в началото на етапа.

Томас, подобно на Роглич, няма фрактури, но преди началото на днешния етап ще бъде прегледан отново. Последната информация гласи, че той също ще продължи участието си в състезанието. Ситуацията при него изглеждаше още по-сериозна - и болезнена, защото още на трасето изваденото му рамо трябваше да бъде наместено.

Състезанието продължава днес със 150.4 километра от Редон до Фужер.