Ню Йорк Рейнджърс и Питсбърг очевидно не се обичат много така или иначе, но извънредният залог в плейофната им серия превръща мачовете в нея в зрелища, които се смесват с някои отделни бойни спортове.

И на леда в Ню Йорк в двубой №5 пак имаше сбивания, събаряния на земята с прийоми от борбата, удари с юмруци и, за съжаление, един доста гаден такъв, който извади от мача (и вероятно от серията) суперзвездата на Пингвините и НХЛ Сидни Кросби.

Рейнджърс спечели с 5:3 и доведе нещата до 2-3 в серията, като в следващата среща гостува. Кросби бе пресрещнат с твърде висок удар над рамото от Джейкъб Труба, който дори не получи двеминутно наказание за това.

ВИЖТЕ КАРТИНА ОТ МАЧА, СБИВАНИЯТА И КАК БЕ КОНТУЗЕН КРОСБИ>>>

"Вие видяхте това, което и аз. И мислите същото, нали...!?", бе твърде ясен в изказването си Майк Съливън, треньорът на гостите.

Кросби е с травма, която го вади от мач №6, а вероятно и от евентуален седми двубой. Не е ясно дали ще се наложи да пропусне по-дълго време, което би означавало - и старта на следващата плейофна серия, ако Питсбърг елиминира Рейнджърс.

Провокациите към другия голям ас на Пингвините Евгений Малкин не спряха, но руснакът отвърна в един момент, поваляйки и опитвайки да нокаутира Райън Линдгрен от съперника.

Още поне 5-6 пъти двата тима се спречкваха, имаше и зрелищни удари, малко повече прилягащи на мач на Кубрат Пулев, а не на хокейно шоу от НХЛ.

В другите мачове от тази нощ:

Флорида - Вашингтон 5:3 (3-2 в серията)

Калгари - Далас 3:1 (3-2).