Състоянието на Пеле се подобрява, но изписването му от болница все още не стои на дневен ред, потвърдиха от лечебното заведение пред "ЕSPN".

Краля на футбола вече над две години се бори с рак на дебелото черво, а когато отново влезе в болница преди две седмици с респираторна инфекция, лекарите установиха тумори и в дробовете.

Дни след приемането му в болница дори се появиха информации, че тялото на Пеле не реагира на химиотерапията и е на палиативни грижи. Индормации, които ден по-късно дъщерята на футболната легенда отрече.

Все пак тя не скри, че нейният баща е стар и болен, а в следващите дни се появяваха доста противоречиви информации.

Сега от болницата в Сао Пауло казват, че състоянието на Пеле се подобрява и е стабилно, но все още е далеч моментът, в който 82-годишният бразилец може да бъде освободен за домашно лечение.

"Пациентът продължава да показва подобрение и в клиничното си състояние, най-вече що се отнася до респираторната инфекция.

Той вече е в обикновена болнична стая, в съзнание е и показва признаци на подобрение. Състоянието му е стабилно, но той ще продължи да бъде под постоянно лекарско наблюдение", се казва в съобщението до "ESPN".