Питсбърг Стийлърс ще бъде темата на седмицата в американските спортни издания, след като назначи Брайън Флорес за координатор на защитната линия в отбора.

Тимът от Националната футболна лига даде работа на наставника само 9 дни, след като той обяви публично, че съди НФЛ и всеки от отборите в нея за расизъм и дискриминационно отношение. На практика това означава, че като част от съдебното дело, Флорес съди и новите си работодатели.

Питсбърг не е пряко замесен в скандала около неговото уволнение от Маями в края на завършилия преди месец редовен сезон в американския футбол. Треньорът загуби работата си, въпреки че се смяташе, че за трите му години в този отбор е постигнал далеч повече от очакваното.

Той е доказано име в професията и дългогодишен треньор в Ню Инглънд, където изкара общо 14 години (2004-2018) като скаут, асистент, наставник на отделни линии и доверен човек на легендарния Бил Беличик.

Флорес съди Лигата с обвинение, че е получил от шефовете на Маями оферта да губи последните мачове нарочно, за да извоюва на Делфините по-добра позиция в драфта. След като е отказал това предложение е уволнен. Имал е интервю за работа в Ню Йорк Джайънтс, както и интерес от Денвър, но се оказва, че там вече са били избрани други кандидати и това е било само за пред медиите.

Всички дела са за расизъм и дискриманационно, игнориращо качествата и характеристиките отношение. Общо 33 - срещу лигата НФЛ и всички 32 отбора в нея.

Един от тях - Питсбърг, го назначи въпреки юридическите процедури, които се очакват.