На 80 години си отиде една от големите легенди в хандбала -Георги Ангелов, който е един от двамата братя близнаци, титани на българския хандбал.

Роден е в село Хърсово, Благоевград. Завършва средното си образование в град Петрич и от 1961 до 1965 година следва във ВИФ "Георги Димитров" със специалност "Хандбал". В периода 1962-1974 година е играл за отборите на ВИФ "Г. Димитров", "Локомотив" (София), "Спортист Кремиковци", "Левски Спартак", "Академик" (София). Става осем пъти е шампион на България и три пъти носител на Купа България. С "Локомотив", освен 3 шампионски титли (1972-74 г.), 2 пъти печели и Европейското първенство на УСИК (1974 и 1977 г.), а през 1973 г. достига до полуфинал за Купата на европейските шампиони.

В същия период е национален състезател и част от отбора, който за първи път в историята на българския хандбал се класира на финали на СП - в ГДР, където заема 11-то място (ненадминато и досега постижение). На първенството на планетата Георги е капитан и играещ помощник на старши треньора Симеон Пишманов. За всичките си успехи е удостоен със званието МС (Майстор на Спорта) и ЗМС (Заслужил Майстор на Спорта) и е в челните места на класациите за най-добри хандбалисти на България за всички времена.

Високата оценка за неговите качества като хандбален специалист е треньорската му работа в Кувейт, където три пъти става шампион с юношески и мъжки отбори и два пъти печели купата на страната. През периода 1977-1978 год. и през 2001 година е старши треньор на юношеския национален отбор, а по-късно, през 2004-та, като консултант на същия допринася за класирането му на финали на Европейско първенство.

Неколкократно е бил член на УС на БФ Хандбал и един мандат председател на Дисциплинарната комисия.

Баща е на футболния треньор Костадин Ангелов.

Изпращането му ще бъде в четвъртък, 19 ноември 2020, от 11 часа в зала Мемориум - срещу входа на Централни софийски гробища.