Силното представяне на България на Европейското първенство по борба продължи и в ранната сесия на втория ден от шампионата в Рим.

Арменецът с български паспорт - Айк Мнацаканян, стигна до мач за бронза при дебюта си в категория до 77 кг класически стил.

Вчера Мнацаканян загуби още първия си мач срещу Сана Сулейманов, но азерът успя да достигне финала, с което издърпа българския представител в решешажите.

В тях Мнацаканян победи италианеца Матео Мафецоли с 5:1, а след това се справи и с Йоргос Преволакис от Гърция, побеждавайки го с 4:1.

Така във вечерната сесия, която започва в 19 ч българско време, Мнацаканян ще има шанс да донесе четвърти медал на България от голямо първенство. Негов съперник в битката за бронза ще е представителя на Армения - Карапет Чалян.

Снимка: www.bul-wrestling.org

Припомяме, че във вечерната сесия излиза и Едмонд Назарян. 18-годишният дебютант на мъжки форум ще спори за златото в категория до 55 кг срещу руснака Виталий Кабалоев.

Днес силно представяне направи и Даниел Александров.

Той достигна до полуфиналите в категория до 82 кг класически стил, като във вечерната сесия ще се бори за място на финал.

Александров постигна три победи. Първата бе над австриеца Михаел Вагнер, след това той надви унгареца Ласло Шабо с 5:1, победи и Станислав Шафаренка от Беларус с 2:1.

Негов съперник в полуфинала ще е немецът Ханес Вагнер.

Сребърният медалист от шампионата на планетата през 2018 г. - Кирил Милов, отпадна на четвъртфиналите.

Той победи швейцареца Дамиан Вон Ю с 9:0 в първия си мач. След това обаче Милов трябваше да срещне олимпийският и трикратен световен шампион Артур Алексян.

Арменецът не остави шанс на българина и го победи с 9:0. Остава надеждата обаче, че Милов ще може да участва в репешажите.

В категория до 60 кг Августин Спасов загуби с 1:9 от арменеца Геворг Гарибян, като българинът все още има шанс за репешаж.

Същата е ситуацията и с Дейвид Димитров, който загуби от руснака Нази Абдулаев с 2:4.