Скандалите в българските щанги нямат край, а в поредната разправи е намесен Карлос Насар. Голямата звезда на спорта наскоро стана европейски шампион в Ереван, като счупи редица световни рекорди, но сега отказва да тренира при треньора на националния отбор Иван Иванов, съобщава "Мач Телеграф".

В последните месеци талантът се готвеше с личния си треньор Павел Христов, а на лагера в Белмекен преди първенството на Европа тренираше под ръководството на Пламен Братойчев.

Причината за отказа на Насар да работи заедно с Иван Иванов са непреодолими различия между двамата. Дори президентът на федерацията по вдигане на тежести Ариф Маджид не е успял да ги накара да изгладята неразбирателствата си.

В арменската столица Насар постигна световен рекорд в двубоя в категория до 89 килограма, стигайки до титлата с общо 395 килограма.

Това почти сигурно му осигурява квота за Олимпиадата в Париж през 2024 година. Силното му представяне го постави начело на олимпийската ранглиста, където е следавн от Кейдемор Валения (Венецуала) и Браян Родайега (Колумбия).

Заради отличното си представяне на Европейското Насар може да не взима участие в олимпийските квалификации, като е достатъчно единствено да минава кантара на въпросните събития, дори и без да вдига след това.