Бейзболният ас Робинсън Кано ще пропусне целия предстоящ сезон в МЛБ, след като е дал положителна проба за забраненото вещество станозолол. Доминиканецът играе за Ню Йорк Метс, а това е негова поредна издънка на допинг фронта, след като през 2018 година той пропусна 80 мача заради наличието на друг забранен стимулант в организма му.

Тогава Кано играеше за Сиатъл Маринърс.

"Изключително сме разочаровани от случилото се с Робинсън. Неприятна случка за него, за нашата организация, за феновете и за играта като цяло. Метс подкрепяме изцяло усилията на МЛБ да елиминира стимулантите от играта", гласи изявлението на клубния президент Санди Алдерсън.

Втори положителен тест означава автоматично наказание за период от 162 мача - така гласи споразумението между МЛБ и асоциацията на играчите. Освен това 38-годишният спортист няма да вземе заплатата си за този сезон, която е в размер на $24 милиона.

Статистиката на Кано е достойна за Залата на славата, но след новата положителна допинг проба попадането му сред легендите на спорта граничи с невъзможното.