Министерски съвет отпусна допълнителни средства по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2018 г. в размер на 3 663 000 лева за изграждането на многофункционална спортна зала в Кърджали.

Проектът, представен от областния управител на Кърджали, предвижда изграждането на съоръжение, което да се използва за тренировъчна и състезателна дейност по волейбол, баскетбол, футзал и други.

На партерно ниво ще бъдат разположени основната зала с игрално поле с размери 42 х 25 м., отговарящи на българските и международни нормативи за провеждане на спортни срещи по волейбол, баскетбол и футзал и трибуна с 940 седящи места. В залата ще има 8 съблекални, лекарски кабинет, конферентна зала, както и складове и обслужващи помещения.

На втория етаж са предвидени още 2 тренировъчни зали, които могат да бъдат обединявани в една по-голяма зала при необходимост.

Осъществяването на проекта е поредна стъпка от програмата на правителството за изграждане и реновиране на спортната база в страната, в която за трите мандата на премиера Бойко Борисов са инвестирани над 350 млн. лв.

Както е известно, през месец май тази година беше открит и реновираният стадион в Кърджали, чиято реконструкция възлиза на около 2 млн. лв.