Южна Корея официално предложи на съседите си от Северна Корея да приемат съвместно Младежката Олимпиада през 2024 година. Четвъртото издание на събитието трябва да се проведе в южнокорейския курорт Гангуон, който прие част от олимпийските и параолимпийските събития по време на Пьонгчанг 2018.

На север провинция Гангуон е разделена от севернокорейскататa такава Кангуон посредством военната демаркационна линия. Преди разделянето на Корея през 1945 година Гангуон и Кангуон са били една цяла провинция.

Основен поддръжник на идеята за съвместно домакинство е губернаторът на област Гангуон Чой Мун-сун, който работи в тази насока още от обявяването на кандидатурата на неговата страна. Предложението му е състезанията по ски и сноуборд да се проведат в севернокорейската провинция, която разполага с прекрасен зимен център на територията си.

Това не е първи подобен проект. На Олимпиадата в Пьонгчанг през 2018 година участие в женския хокеен турнир взе обединен отбор на Северна и Южна Корея, а на церемонията по откриването спортистите на двете държави вървяха заедно.

Игрите тогава бяха използвани за подобряване на междукорейските връзки, а между Сеул и Пхенян вървят преговори за евентуална обща кандидатура на Олимпиадата през 2032 година, но всичко там е на приливи и отливи и зависи от политическата температура между двете държави.