Отборът по американски футбол на Вашингтон прекрати договора на една от младите си звезди и куотърбек - Дуейн Хаскинс, след като той бе сниман на парти без предпазна маска на лицето.

Мярката изглежда крайна и идва изненадващо. Дни по-рано Хаскинс бе глобен с половин седмична заплата от отбора - 40 000 долара, за същото провинение. След това игра като стартов куотърбек в неделя за Вашингтон при загубата у дома от Каролина в НФЛ с 13:20.

А тази нощ дойде новината, че санкцията му не просто е увеличена, а се е стигнало да скъсване на договора.

"Извиках го и му казах, че така е най-добре и за двете страни - коментира треньорът Рон Ривера. - Благодарим му за тези два сезона, които даде на отбора, и му желаем успех."

Хаскинс е на 23 години, привлечен бе като №15 в драфта - доста висока позиция, и се счита за един от талантите със сериозно бъдеще в играта. Той започна 6 мача този сезон за Вашингтон, подаде за пет тъчдауна, но след петия кръг от надпреварата имаше проблеми между него и треньорите в отбора.

Ривера открито подложи на съмнение дисциплината му и концентрацията в тренировките.

Очаква се, че след развалянето на контракта, който му носеше по 12 милиона долара гарантирани пари на година, Хаскинс ще бъде търсен свободен агент в Националната футболна лига.

Самият той коментира:

"Действията ми бяха незряли и компрометираха отбора ми. Партито бе за рождения ден на приятелката ми, имаше не чак толкова много хора, но това не оправдава поведението ми. Когато си куотърбек в НФЛ, носиш много отговорности, а и те следят под лупа. Подцених това и се извинявам на отбора."

Вашингтон не слиза от новините в последните месеци - това бе първият американски спортен тим, който смени името си тази година след натиск, че култовото и популярно по целия свят Редскинс е расистко. И така стана Вашингтон Футбол Тийм, което ще се промени догодина и се избира ново име (политически толерантно и приемливо, без съмнение).

Не стигат непрестанните заглавия около това, а сега и скандалът с куотърбека, а през уикенда на отбора предстои изключително важен мач от последния кръг на редовния сезон като гост на Филаделфия. Победа праща Вашингтон в плейофите, загуба го изхвърля от тях.