Обиколката на Франция през 2021 година ще започне по-рано от обявеното, за да не се дублира с пренасрочените за догодина Олимпийски игри в Токио, съобщи Международният колоездачен съюз (UCI).

Според новия план-график Обиколката ще започне на 26 юни 2021 година и ще приключи на 18 юли, само пет дни преди началото на Игрите в японската столица и шест дни при първото шосейно колоездачно състезание. Първоначално организаторите предвиждаха тя да започне на 2 юли в Копенхаген и да завърши на 25 юли в Париж.

"Заради пренасрочването на Олимпийските игри, които ще се състоят от 23 юли до 8 август 2021 година, датите на няколко по-големи състезания бяха променени", казаха от UCI.

"Ние не искаме да има засичане със стартовете на шосейното колоездене на Олимпийските игри (24, 25 и 28 юли), затова "Тур дьо Франс" ще завърши на 18 юли в уикенда преди откриването на Игрите", добавиха още от UCI.

От UCI разкриха още, че заради промените от официалния каледар за следващия сезон отпадат Обиколката на Калифорния и еднодневната класика Лондон - Съри.