"Да имаш сграда в центъра на града, да имаш университет, е много удобно - заяви премиерът Бойко Борисов при октриването модернизираната учебна база на Национална спортна академия "Васил Левски" на ул. "Гургулят" 1.

Общото финансиране на обекта е 3 755 636 лв., като националното финансиране е в размер на 525 000 лв.

Обновяването на учебната база на академията включва ремонт на старата сграда и изграждане на нова зала за спорт.

"Бази, които струват десетки милиони, не позволихме да бъдат откраднати и дадохме на спортната академия да ги стопанисва", добави министър-председателят.

В учебната база на Националната спортна академия е осигурено ново обзавеждане и оборудване на учебните зали и кабинети, на конферентната зала, библиотеката, читалнята, както и на фитнес залата и съблекалните.

Снимка: Bulphoto

Обновяването на материално-техническата база на НСА и подобряването нa учебния процес ще улеснят въвеждането на нови методи на обучение на младите хора.

Подобрените условия и модерните учебни и спортни зали и кабинети ще стимулират мотивацията на студентите за по-добра активност при усвояване на знанията и последващата им реализация на труда.

Борисов припомни, че самият той е защитил докторантура в същата сграда.

По време на церемонията Борисов получи от ръководството на НСА снимка на Георги Аспарухов-Гунди като студент в учебното заведение (на водещия фотос).