Лос Анджелис Рамс и Канзас Сити Чийфс сътвориха модерна спортна класика в последния мач от кръга в Националната футболна лига. Тимът от Калифорния спечели с 54:51 - резултат, който в нашия си, европейски вариант на футбола, би бил равносилен на 6:5, примерно.

"Престрелката в Холивуд", както веднага кръстиха мача в американските медии, стана първия двубой в НФЛ, в който и двата съперника минават линията от 50 точки. От трибуните и ложите гледаха куп ВИП-личности от шоубизнеса, спорта, политиката. Флойд Мейуедър крещеше с тъчдауните на Рамс, Jay Z също викаше за отбора от Ел Ей.

Само два мача в историята на спорта бият по резултатност "престрелката" - Синсинати надви с 58:48 Кливланд преди 14 години, а през далечната 1966-а Вашингтон смаза Ню Йорк Джайънтс със 72:41.

Офанзивната машина на Рамс е с баланс от 10 победи и 1 загуба за сезона, като вече се очертава като основен фаворит за спечелване на Супербоул. Канзас е с 9-2, а Ню Орлийнс Сейнтс - с 9-1, като това са другите два най-силни отбора за редовния сезон в НФЛ.