Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах е вечерял с Пън Шуей - тенисистката от Китай, превърнала се във водеща новина в последните три месеца. 

За това съобщиха от МОК, а като допълнение бе изнесена информация, че в неделя Пън е била сред ВИП гостите на мач по кърлинг от олимпийската програма.

Според информациите от МОК, тенисистката е вечеряла в Олимпийския клуб в Пекин с Бах и Кирсти Ковънтри, която е член на Изпълкома на Олимпийския комитет.

Двете с Шуей са били на кърлинг мача преди това, потвърдиха водещи медии като АП и френския вестник "Екип". Точно това издание тази сутрин публикува интервю с нея, взето именно на тази среща от олимпийския турнир.

В него Пън заявява:

"Никога не съм казвала, че съм била насилвана сексуално. Не разбирам цялата истерия и притеснения около мен. Не съм изчезвала, просто беше трудно след цялото напрежение около една публикация, която бе разбрана погрешно. Не се чувствам готова физически да се завърна в тениса, имах контузии и операция.

Надявам се с това цялото напрежение около мен да приключи."

Припомняме, че Шуей публикува в социалната мрежа Weibo обвинения към висш китайски партиен кадър в сексуално насилие. Впоследствие постът бе изтрит, а тенисистката изчезна от общественото пространство и се появиха какви ли не слухове и тези за нейното местоположение и здраве.