Състезателят по американски футбол - Дамар Хамлин, публикува в социалните мрежи за първи път от ужасяващата случка от мача между неговия Бъфало Билс срещу Синсинати Бенгалс.

Тогава 24-годишният играч се свлече на земята, а впоследствие се оказа, че е получил сърдечен арест. Вижте повече тук >>>

Състоянието му в първите часове бе критично, но после той започна да бележи значително подобрение, а днес вече публикува и в социалните мрежи.

"Когато даваш любов, тя се връща при теб в троен размер. Любовта беше огромна, а аз съм благодарен на всеки един човек, който се молеше за мен и опита да се свърже.

Ако ме познавате, то добре знаете, че това само ще ме направи по-силен в дългосрочен план. Продължавайте да се молите за мен", написа той.

От Бъфало Билс съобщиха, че той вече диша самостоятелно и е успял да разговаря с най-близките си хора. Неврологичните му функции са непокътнати и той ще може да се движи напълно безпроблемно.

Разбира се, с професионалната му спортна кареира по всяка вероятност е свършено, но на фона на първоначалните опасения е страхотна новина, че животът му е вън от опасност.