Един от най-популярните отбори в американския футбол официално ще има ново име за сезон 2020. След като в продължение на 82 години Вашингтон носеше прозвището Редскинс, сега тимът ще се казва просто "Футболен отбор от Вашингтон" (Washington Football Team) докато бъде намерено ново подходящо име за петкратните шампиони на САЩ.

До промяната се стига след огромен обществен натиск и твърдение, че прозвището "червенокожите" е обидно за коренното население на Северна Америка.

Освен това част от основните спонсори на вече бившите Редскинс заплашиха, че ще се разграничат от клуба и ще спрат да финансират отбора, ако не се стигне до така желаната промяна, която вече е факт.

 "В следващите 50 дни ще премахнем от съоръженията на отбора всичко, което е свързано с предишната идентичност и брандиране на клуба. Окуражаваме феновете и медиите да започнат да използват новото ни име на момента", гласи част от официалното изявление на Вашингтон.

В близките дни ще бъдат пуснати и фен артикули с новото име, а дебютната среща на Футболния отбор от Вашингтон ще бъде на 13 септември срещу Филаделфия Ийгълс.

За последно промяна от подобен тип в американския професионален спорт имаше през 1995 година, когато отборът от NBA Вашингто Булетс бе преименуван на Уизърдс, защото прозвището "куршумите" звучало прекалено насилствено.