Рони О`Съливан обърна четвъртфиналния си дуел с Марк Уилямс на световното първенство по снукър, след като стигна от 2:6 до крайното 13:10 и продължава битката за титлата.

Петкратният шампион не бе доволен от представянето си, а го чака сблъсък с играча, който показва най-постоянна класа по време на турнира - Марк Селби (трикратен световен шампион).

Сблъсъкът обещава да е класика, а фреймовете започват от днес. Селби победи доста по-лесно Нийл Робъртсън с 13:7, а загубилият противник го определи за фаворит за титлата в Шефийлд.

Рони - както традицията повелява, създаде заглавията след игрите във вторник, като нарече играта си "срамна" и се определи като "супер късметлия", че продължава напред.

"Нямах никакво постоянство в играта - коментира победата си О`Съливан. - Това традиционно е така тук, в Шефийлд за мен от 6-7 години. Не мога да си обясня защо. Един фрейм се получава отлично, следващият е трагичен. Срамна работа, на моменти бях направо... "

Другият полуфинал, който също започва от днес, е между шотландеца Антъни Макгил, елиминирал Курт Мафлин (Норвегия), и англичанина Кайрън Уилсън.

Той се справи с шампиона Джъд Тръмп, което е голямата изненада на световното първенство до момента. Тръмп загуби с 9:13 и нито за момент в двата дни на четвъртфинала не изглеждаше в най-добрата си форма.