Най-голямото име в света на снукъра - Роно О'Съливан, също се обяви против решението да се допусне публика на започващото утре Световнот първенство.

По план "Крусибъл" трябваше да премине пред празни трибуни, но преди дни организаторите промениха решението си, което вбеси някои от играчите.

Първи глас надигна Антъни Хамилтън, който е астматик и изрази притеснение за своето здраве. Мнението му разгневи всички фенове, но пък на негова страна и "ракетата" О'Съливан.

Според него снукър играчите се третират като опитни мишки.

"Много мои колеги ограничиха контактите си в последните месеци, за да могат да са готови за турнирите.

Те не приемаха никакви рискове, подложиха личните си животи на лишения, за да има снукър турнири от най-високо ниво.

Сега се оказва, че ще трябва да влязат в стая с 300 непознати, които няма да бъдат тествани, няма дори да им бъде измерена температурата. Ако сте сред хората, които се притесняват за здравето си и това на своите близки, едва ли бихте искали да попаднете в тази обстановка.

Напълно разбирам претенциите на Антъни Хамилтън, както и на някои мои колеги, които просто не ги изразиха публично. Все пак всеки има избора да се откаже и да не играе. Аз взех моето решение и ще играя, но бих разбрал всеки, който не го направи.

Снукър играчите се третират като опитни мишки. Защо не отдаваме такова значение на думите на Антъни Хамилтън, както го правиме ктм Люис Хамилтън", сподели "ракетата".