Снукър легендата Рони О’Съливан даде обширно интервю зa Eurosport, в което коментира големите фигури в други спортове като тенис и футбол.

Английският чешит се сравни с Лионел Меси и Роджър Федерер, като за пореден път бе интересен събеседник, описвайки стила си на игра като “труден” в навечерието на предстоящото световно първенство.

“Играя по начин, който е много труден за индивидуален спорт.

Джими Уайт играеше по подобен начин и това му костваше спечелването на световното първенство.

Аз обаче не се отказаха от собствения си стил и с него го спечелих шест пъти. Но не беше лесно”, разясни Ракетата.

O’Съливън направи сравнение и между няколко други легендарни спортисти - Лео Меси във футбола, както и Роджър Федерер, Рафа Надал и Новак Джокович в тениса.

“Във футбола например е друго - някой като Лео Меси например, вероятно получава указания да прави това, в което добър, а останалите от отбора го покриват в зоните, в които не иска да тича и да гони топката”, смята Рони.

“Нещо като Федерер в тениса. Кой е най-добрият за всички времена? Статистически това е Надал, но много хора биха казали, че всъщност е Роджър - заради начина, по който играе. Всичко е въпрос на гледна точка”, продължи той и добави, че точно както в снукъра, в тениса също е трудно да печелиш със стил, подобен на неговия.

“Ако играеш като Федерер е много потрудно да печелиш турнири, отколкото ако игареш като Надал. Надал ще те пречупи. Джокович ще те пречупи. Те са като машини, а Федерер е артист”, смята той.

Относно световното по снукър той заяви, че всяко следващо участие става все по-трудно, защото има мишена на гърба заради всичките успехи, които е постигнал в кариерата си досега.