Рони О'Съливан стана първият снукър играч с 1000 сенчъри брейка (серия от 100 или повече последователни точки) в историята на снукъра.

Ракетата от Уордсли го постигна при победата с 10:4 фрейма на финала на Шампионата на играчите, който се проведе в Престън.

Легендата победи Нийл Робъртсън и защити титлата си от миналата година. Направи го по безапелационен начин и сякаш нарочно остави юбилейния брейк за последния шампионски фрейм.

Вкара топката, която му донесе епохалните 100 точки с по-слабата си лява ръка и всячески се опита да нагнети напрежението в публиката, която искаше да стане свидетел на историческия момент.

Уникланото постижение хвърли сянка върху самата победа в турнира, която е също много значима.

Но за да стане ясно колко велико всъщност е постижението му с този брейк, трябва да се види статистиката. Втори във вечната ранглиста е Стивън Хендри със 775 серии от по 100 или повече точки, а Джон Хигинс има 745. Това са тримата, които са минали границата от 700.

О'Съливан владееше инициативата в хода на почти целия двубой с Робъртсън и играеше с настроение. Вкара няколко рисковани дълги удара в началото на фреймовете, което му донесе непреодолимо за съперника предимство. А австралиецът далеч не игра слабо.

Ракетата, който е на 43, беше безкомпромисен в хода на целия турнир - победи Бари Хоукинс и Джон Хигинс с 6:4, а на полуфинала отнесе Марк Алън с 6:0.

Направи четири сенчъри брейка във финалния сблъсък срещу Робъртсън и вече можем само да се питаме докъде ще стигне.