Рони О`Съливън спечели титлата на World Grand Prix в снукъра, след като се събуди за голям обрат на финала срещу Нийл Робъртсън. Ракетата губеше с 5-7, но спечели с 10-8 и взе третата си крайна победа в това състезание.

Тя бе и №38 от ранкинг титлите в снукъра за О`Съливън, който не печелил турнир през календарната 2021-ва. Последният му успех бе световната титла, дошла преди над 400 дни.

Рони е №3 в света в момента според ранкинга, но няма съмнение, че е лицето и най-популярният играч в снукъра. А и кой може да му съперничи като успехи и дълголетие?

Титлата тази нощ дойде точно 28 години след първата в кариерата му.

Финалът бе зрелище, както обикновено става с участието на Рони и австралиеца Робъртсън. И двамата не са играчи "на сигурно". Нийл можеше да води с повече от два фрейма на няколко пъти, но пропускаше възможности, а както каза след мача О`Съливън - "имах късмет, че той остави вратата отворена".

Но ако мислите, че това беше най-колоритното от изказването на Рони след титлата, явно не познавате човека.

С усмивка и типичния си леко налудничав поглед, легендата нареди монолог за атмосферата, публиката, ковид локдауните и ... британския премиер.

"Беше страхотно да играем пред фенове, миналата година бе адски глупава с празната зала - каза Ракетата. - Нямах никакво настроение без публиката, всички се чувствахме като глупаци.

Надявам се да няма повече локдауни, въпреки че ковид отново се разпространява и това е тъжната реалност... Но вижте залата днес - беше хаос, еуфория, хората се забавляваха. Беше като на "Даунинг Стрийт 10" - без правила и никакво съобразяване с ковид!"

Разбира се, О`Съливън визира скандала с партито на премиера Борис Джонсън и администрацията му, което бе остро критикувано от британските медии.