Рони О'Съливан не е участвал в официален мач от месец февруари, а ако организаторите на предстоящия турнир Championship League не удовлетворят на пръв поглед странно негово желание, той може да се откаже от състезанието. Ракетата трябва да се включи в петък в надпреварата, която се провежда при закрити врата в Милтън Кийнс, но има едно конкретно искане.

О'Съливан е дал да се разбере, че няма да участва, ако не му бъде позволено да си носи собствена храна, защото не желае да консумира тази, която се предлага на място. 44-годишният майстор има опасения от чисто здравна гледна точка и стои твърдо зад искането си.

"Ще играя, стига желанието ми да остана здрав бъде уважено. Искам сам да нося храната си. Нямам доверие, когато други хора готвят за мен, още повече, когато става дума за хотел. Уж всичко е наред, но искам да се уверя сам в това", обяви вижданията си той.

Всички играчи ще бъдат тествани за COVID-19 и ще прекарат вечерта преди мачовете си в изолация, следвайки всички хигиенни изисквания.

"Здравето ми е на първо място, не искам да рискувам. Ако отида там и не се чувствам щастлив и в безопасност, вероятно ще си тръгна. От 10 седмици никой не е докосвал храната ми. Ще си готвя у дома и ще държа сготвеното в хотелската стая. Увериха ме, че няма да има проблеми, но държа да видя с очите си, че е така", категоричен е О'Съливан.