Мирела Демирева бе крайно разочарована от представянето си на Световното първенство в Доха. Тя остана десета в скока на височина.

Вицешампионката на Европа и от Олимпийските игри тръгна като фаворитка за медал, но завърши състезанието със 189 см, които преодоля от втори опит. Мирела направи три грешки на 193 см и не успя да се включи в битката.

През сезона Демирева има записано постижение от 197 см.

Това беше четвърто участие на българката на световно първенство, но и най-слабият й финал от трите, в които взе участие. Мирела беше девета в Пекин през 2015 г. и седма преди две години в Лондон.

"Не знам какво да кажа. Не че не ми се е случвало преди. Годината не беше лесна - коментира Демирева пред пратеника на bgathletic. - Днес очевидно не бях най-добрата и не се справих нито физически, нито психически.

Няма да хленча, няма да се оправдавам. Провалих се. 

Основното, на което аз разчитам е техниката. Технически не ми се получаваше скокът. Причината е, че прекалено много мислих. Това е състезание - летвата се слага и скачаш летвата.

Но трябва да влезеш в детайли в техниката - това ми беше грешката, това ми беше грешката цяла година. Уча се. Грешките са си мои."