Невяна Владинова приключи участието си в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в "Арена Армеец" в София.

За съжаление красавицата от Плевен допусна грешки и в двете си композиции с бухалки и лента и със сбор от 75.900 точки е трета във временното класиране след Никол Зелихман (Израел), която събра точно три точки повече и Алина Гарнаско (Беларус) със 76.150.

На бухалки тя завърши без уред, а на лента имаше изпускане и неточност на финала и може да остане извън финалистките на тези два уреда. Българската грация беше оценена със 17.750 на бухалки и със 17.650 на лента. Така тя събра сбор от 75.900 точки. Вчера Владинова получи 20.150 на обръч и 20.350 на топка и е сред финалистките на тези два уреда.

"Лентата, въпреки грешката я изиграх. Глупава грешка. Липса на концентрация, но се радвам, че изиграх съчетанието. За бухалките ме е яд, можеше без втората, а и без първата грешка. Щях да взема доста по-силна оценка, ако бях изигравал. Сега може би и за финал няма да ми стигне. Няма значение в коя група съм. Не мисля, че нито на мен нито на съдиите оказва влияние, който каквото изиграе, това получава", коментира пред БНР Владинова.

"Глупави грешки, важно е, че съм във форма. Съчетанията ми се харесват, съдиите говорят за мен, чакат ме да ги изиграя. Все пак това ми е първа Световна купа, важното е как ще съм на световното и европейското първенство. Харесвам много новите си съчетания, играя с удоволствие. Исках много да изиграя бухалките и мисля затова не ми се получи. Надявам се на лентата да съм на финалите. За бухалките няма шанс. За лентата много искам да играя и утре", добави гимнастичката.

В момента с бухалки и лента играят гимнастичките от втория поток, в който е българката Катрин Тасева. Кати започна с бухалки, които изигра много силно. Тя получи 21.200, от които 12.700 за трудност и 8.500 за изпълнение.

За съчетанието си с лента Тасева бе оценена от съдиите с 18.500.

Състезанието при жените ще приключи около 17 часа, когато ще станат ясни медалистките в многобоя.

Ансамблите започват от 17.08 часа със съчетанията с три обръча и два чифта бухалки. България е в първия поток със стартов номер 7.

Ансамбълът вчера представи фантастично композицията си с пет обръча, не допусна никакви груби грешки, получи най-високата оценка от началото на Световната купа в София - 24.950, и така категорично поведе в класирането за многобоя.