Един от любимците на феновете на американския футбол почина на едва 37-годишна възраст. Колт Бренън, който се ползваше със статут на абсолютна легенда сред феновете на колежанския Хаваи, както и сред неутралните привърженици на играта, напусна този свят в болница в Калифорния. 

Бренън е втори за всички времена по участие в тъчдауни в колежанския футбол (146), държи постижението за най-много тъчдаун пасове в рамките на два сезона (96) и също така е втори в историята по най-много тъчдаун пасове от куотърбек към ресийвър с 39 към Давоун Бес.

191-сантиметровият калифорниец не успя да пренесе успешните си изяви на следващото ниво - професионалния футбол, но въпреки това и до днес е споменаван с добро от феновете на Вашингтон Редскинс, където прекара единствената си година в НФЛ.

През 2007 година той бе сред финалистите за престижната индивидуална награда “Хайзман”, която се връчва на колежанския футболист, показал качества както на терена, така и извън него.

За съжаление кариерата му приключва рано-рано, след като той непрекъснато се забърква в проблеми извън терена, най-вече с такива, свързани с алкохол и наркотици.

Няколко дни преди смъртта си е бил намерен в безсъзнание в хотелска стая, след което умира в болницата.