Бастионът на консерватизъм в спорта - както е известен в САЩ американският футбол, бе превзет с първата жена президент на клуб, която тази нощ бе представена официално.

Никога досега дама не бе оглавявала някой от франчайзите в територията, запазена за мъже. Нещо повече - Сандра Дъглас Морган е и с различен цвят на кожата от белия, което я прави истинска революция и новина №1 в спортните емисии зад Океана.

Възприемането на НФЛ като място, където милиардери с консервативни виждания размахват парите си, е в миналото. То бе сринато в Лас Вегас, тъй като именно местният Райдърс обяви Морган за новия си президент.

"На немалко от позициите, които съм заемала в бизнеса, съм била първа в историята - каза самата тя на пресконференцията. - Знам, че няма и да съм последната жена, нито пък последният тъмнокож президент в Националната футболна лига

Разбирам ефекта от това върху обществото, като социална новина. Но аз съм тук да върша работа и ме интересува спортната част от нещата."

"Нямах съмнения, че тя е нашият човек - каза Марк Дейвис, собственикът на Райдърс. - От момента, в който се срещнахме, съм изумен как разсъждава и колко напред е във визията си. Имаме огромен късмет с нея и резултатите ще се видят много бързо."

Преди три дни Сан Хосе Шаркс от Националната хокейна лига назначи пък Марк Гриър за генерален мениджър - третата най-важна позиция в една организация в американските спортове след собственика и президента.

Той е първият тъмнокож, който заема такъв пост в хокеен франчайз.