Ню Йорк Рейнджърс и Тампа Бей си спретнаха бой от сърце със сирената за край на мач №5 във финалната серия на Изток в Националната хокейна лига.

Двама от играчите - Стивън Стамкос от гостите и Алекси Лафрение от домакините, показаха качества да се изправят срещу Кубрат Пулев поне на ниво пред-претенденти за световна титла, при това не върху комфорта на ринга, а на лед. Боксово шоу!

ВИЖТЕ ВИДЕОТО ОТ ПОРЕДНОТО ЗРЕЛИЩНО СБИВАНЕ НА ФИНАЛИТЕ В НХЛ>>>

Като резултат - Тампа спечели с 3:1 като гост, отново с късни голове, за да обърне серията до 3-2 в своя полза. Драмата на Изток е пълна - Рейнджърс водеше с 2-0 победи и имаше аванс пак от 2:0 като гост в мач №3, но го изпусна. И пак с късна драма и гол секунди преди края.

В петия мач отново Ню Йорк поведе, а резултатът бе 1:1 само минута и 50 секунди преди края, когато Онджей Палат, който пък бе вкарал онзи късен гол двубой №3, изведе напред действащия шампионн. Брендън Хейгъл реши всичко в опразнената мрежа, след като Рейнджърс извади вратаря Шестьоркин в търсене на изравняване.

А с последната сирена се сбиха няколко двойки играчи, като Стамкос и Лафрение направиха голямото шоу.

Най-лошо пострада обаче Райън Линдгрен от Рейнджърс, оттеглил се от леда с кървава рана на челото. Той бе ударен в мелето от Ерик Чернак от съперника.

Мач №6 е в Тампа в неделното утро наше време, а нова победа на шампионите ги праща на финал за Купа "Стенли" срещу Колорадо, който вече спечели Западната конференция.