Ню Йорк Рейнджърс стартира ударно във финала на Изток в Националната хокейна лига, разбивайки с 6:2 защитаващия титлата си Тампа Бей. Мачът бе зрелище, но най-голямото шоу настана 1:46 секунди преди края, когато резултатът вече бе ясен и оформен.

Тогава едно наглед безобидно бутане в гърба от Баркли Гуудроу (Рейнджърс) срещу Брендън Хейгъл от Тампа предизвика сбиване, бутане, дърпане, сваляне на земята от поне дузина играчи. Съдиите се хвърлиха смело между тях, като в куриозна гледка единият рефер остана затиснат между грамадните Пат Маруун от Тампа и Райън Рийвс от Рейнджърс.

ВИЖТЕ ЗРЕЛИЩНОТО МЕЛЕ>>>

Цели 11 хокеисти бяха пратени за по 2 минути извън леда като наказание - 6 от домакините и 5 от шампиона. Те изобщо не се върнаха, защото времето не стигаше дори да "излежат присъдите". Куриозно - до този момент в мача, който бе изключително качествен като хокей, имаше само 4 наказания!

Рейнджърс поведе в серията и чака втория мач пак в своята зала. Тимът е надъхан да детронира първенеца на НХЛ, а на вратата чудеса правеше Игор Шестьоркин. Руският страж е твърд титуляр от януари насам, когато тотално се пребори за поста с родения у нас Александър Георгиев, който също играе за руснаците.

Другата финална серия, на Запад, противопоставя Колорадо и Едмънтън (1-0 след първия мач).