Примож Роглич от Словения разби конкуренцията и грабна златния медал от индивидуалния старт на мъжкото колоездене на шосе.

31-годишната звезда в колоезденето и двукратен шампион от Вуелтата, измина 44-те километра, разделени в две равни обиколки около пистата "Фуджи", за 55:04.19 минути.

Роглич направи наистина невероятно каране от първия до последния метър, като завърши с над минута пред сребърния медалист Том Дюмолен от Нидерландия.

Този резултат само затвърди фактът, че в момента малката Словения има двамата най-добри колоездачи в света. Тадей Погачар грабна "Тур дьо Франс" без никаква конкуренция, а преди дни взе медал от масовия старт, който обаче не бе златен заради объркания момент на атака от страна на 22-годишния младеж.

Днес неговият сънародник Примож Роглич просто не даде шанс на конкурентите си в битката с часовника. Особено впечатляваща бе втората му обиколка, в която той натрупа по-голямата част от преднината си. Той бе толкова съсредоточен в карането си, че  дори след финала не осъзна, че е финиширал и кара още около 300 метра на високо темпо, преди да осъзнае, че състезанието за него е приключило.

Жестоката битка бе за останалите два медала. Сребро за нидерландеца Дюмолен, а бронзът отиде при Роан Денис от Австралия. За Дюмолен това е второ поредно сребро след второто място в тази дисцпилина и по време на игрите в Рио.

Колоездачите между второто и шестото място бяха разделени само от 20 секунди, като в крайна сметка на почетната стълбичка ще видим флаговете на Нидерландия и Авсралия.

По-рано днес бе и индивидуални старт при жените, в който Анемик ван Влютен триумфира с 56 секунди преднина, само три дни след среброто си от масовия старт.

Второто място е за Марлен Рьосер от Швейцария, трета остана Ана ван дер Бреген от Нидерландия.