Примож Роглич се отърси от разочарованието на кошмарно изпуснатата титла от "Тур дьо Франс" и е шампион на "Вуелта".

Словенецът дублира успеха си от 2019-а на колоездачната обиколка на Испания, като запази аванса си пред преследвачите и спечели с 24 секунди първото място на финала в Мадрид.

Това се оказа най-малката преднина на шампион на "Вуелта" от 1984 г., както и най-крехката за трите Гранд тура на 2020-а - Обиколките на Франция, Италия и Испания.

Роглич обаче едва ли се притеснява от това, след като загуби титлата в "Тура" след аванс от близо минута преди решаващия етап, стопен от сънародника му Тадей Погачар.

"Това беше последното състезание преди края на сезона - отдъхна си Роглич. - Победата е прекрасна, а умората - голяма. Бях най-добър тук на "Вуелта", а чувам останалите да казват, че съм бил най-добър и за сезона в Гранд Туровете. Не знам дали е така..."

Роглич, който е бивш състезател по ски-скокове, бе фаворит на букмейкърите и за "Тур дьо Франс", и в Испания, като можеше да направи страхотен дубъл.

Словенецът от отбора на Jumbo-Visma удържа надъхания катерач и шампион от "Джиро 2019" Ричард Карапас (Еквадор, Ineos Grenadiers, +24 сек). Трети остана Хю Карти (Великобритания, EF Pro Cycling, +1 мин и 15 сек).