Рони О`Съливън преодоля първия кръг на световното първенство по снукър с очаквана победа - 10:4 срещу дебютанта Марк Джойс, включително с три сенчъри брейка. Ракетата показа класата си на масата, но е имал неприятно преживяване в часовете преди самата игра, за което сподели след победата си.

"Докато обядвах в ресторант недалеч, един пиян фен дойде - с неособено искрена усмивка разказа Рони. - Не беше никак приятно, човекът бе доста пийнал, направи си неговото шоу, но бе и доста груба атака.

Знаех си, че е възможно след толкова дълъг локдаун, да имаме такива случаи. Завръщавето на феновете е супер, но е нужно и да бъдем внимателни. 99 процента от хората са напълно ОК и е радващо, че са в залата. Има обаче и някои такива елементи."

Бяха продадени общо 632 билета за съботните три сесии (по около 200 на всяка) в култовата зала "Крусибъл", като организаторите се надяват за последните дни и финала тя да е пълна с общо 980 зрители.

"Естествено, че искаме да ги радваме - нали това е целта на играта ни - каза Съливън още по темата. - Хората са платили немалко пари, искат да гледат добра игра и шоу. Просто не бива да прекаляват с алкохола."

Други резултати от първия кръг на световното:

Ян Бингтао - Мартин Гулд 4:4 след първия ден

Стивън Магуйър - Джейми Джоунс 4:5 след първия ден

Дейвид Гилбърт - Крис Уейклин 7:2 след първия ден

Единствено защитаващият титлата си О`Съливън успя да реши нещата още в събота и е първият играч във втория кръг. Там го чака победителят от мача на Антъни Макгил и Рики Уолдън.

Рони е шесткратен световен шампион.

Снимка: Getty Images