Рони О`Съливън създаде заглавия, както е обичайно да го прави в снукъра от години. Най-голямото име в този спорт не пропусна да се прояви в свой стил, след като победи на старта на Откритото първенство на Шотландия Джеймс Кейхил.

Ракетата направи изумителен старт на мача, след като наниза 111 за пет минути. След победата с 4:0 обаче Рони не стисна ръката на Кейхил, а просто го поздрави, удряйки го с юмрук леко по рамото. После направи същото и с изумения съдия.

"Първо е по-лесно, а второ - аз имам панически страх от микроби - разсмя всички с обяснението си асът в студиото на Евроспорт. - Това е причината. Понякога дори не пипам дръжките на вратите, толкова ме е страх от бактерии."

Разбира се, това не спираше Рони да подава ръка на противниците си на турнирите преди този. Има си причини за отношението му. Двамата с Кейхил имаха леко спречкване преди година, когато на Световното първенство играчът от Блекпул изнвенадващо елиминира фаворита.

Защитаващият титлата си в Шотландия Марк Алън също се класира за третия кръг, след като победи Люис Хийткоут с 4:1. Световният №2 Джъд Тръмп спечели с 4:0 срещу китаеца Юан Сиюн.

Динг Жунхуи, който преди дни спечели Откритото първенство на Великобритания, се класира за следващата фаза, побеждавайки с 4:0 Мей Сивен, също от Китай.