Роденият в Русе Александър Георгиев изигра поредния си много силен мач отвъд окена.

Представляващият Русия хокеист направи 33 спасявания, а неговият Колорадо Аваланч победи Вегас Голдън Найтс с 3:2 в шестия си мач от началото на сезона в Националната хокейна лига.

Именно представянето на Георгиев е основният акцент в социалните мрежи след края на мача, изместило фокуса от завръщането на победния път на шампионите.

Отборът на Колорадо Аваланч, който преди няколко месеца вдигна шампионската Купа "Стенли", записа две поражения в последните си два мача, но тази нощ във Вегас успя да се върна на пътя на победите.

ВИДЕО ОТ СПАСЯВАНИЯТА НА ГЕОРГИЕВ ВИЖТЕ ТУК >>>

Нейтън Макинън откри за гостите още в шестата минута на двубоя, преди в заключителните секунди Джонатан Марчесолт да успее да пробие Александър Георгиев за 1:1.

И докато вратарят от Русе правеше спасяване след спасяване, Еван Родригес и Валери Ничушкин покачиха резултата на 3:1 полза на Колорадо, давайки солидна преднина на шампионите.

Крайният резултат оформи Чандлър Стефенсон в края на двубоя, а победата прати Колорадо на четвъртото място в Западната конференция с три победи и три поражения от началото на сезона.

Александър Георгиев бе първи избор на вратата в четири от тези мачове, сред които и трите победи на "лавините".