Опасенията на ръководители в Националната хокейна лига за това дали играчите от Русия ще се завърнат за новия сезон придобиха плътност, особено в Минесота Уайлд, където чакат новини около звездата си Кирил Капризов.

Един от най-добрите хокеисти в лигата замина във ваканция в родината си, но руски медии съобщиха в четвъртък, че е задържан от властите и разследван за фалшив документ за отбита военна служба.

Според откъслечните и непотвърдени информации, 25-годишният Капризов се е сдобил с удостоверението през 2017-а, когато преминава от Салават Улаев в ЦСКА (Москва). Столичният гранд не е знаел за документа и никога не е подозирал, че е фалшив, уточняват руските медии.

Капризов играе от два сезона в Минесота, но сега може да бъде задържан в Русия и да не замине за Щатите след почивката си.

Подобна е ситуацията с вратаря Иван Федотов, който трябва да започне подготовка след няколко седмици с Филаделфия Флайърс. И за него се разбра, че е "пропуснал" военната си служба.

Бил Герен, ръководител в Минесота Уайлд, коментира в американски медии, че няма контакт с Капризов, но към момента още не е притеснен.

Той твърди, че играчът е суперзвезда в родината му, а и на пиедестал заради златния гол, който вкара на Олимпиадата през 2018-а във финала с Германия. Тогава руснаците спечелиха титлата, а Кирил се превърна в легенда. Получи дори орден от Владимир Путин, както и всеки от съотборниците му в златния тим.

Ситуацията в Русия обаче е различна, а всеки, който пътува за Северна Америка, е подложен на по-строги проверки. Засега няма официално потвърждение за положението на Капризов, както и дали той ще се качи на самолета в края на месеца за Минесота.