Руска фигуристка е с опасност за живота след тежко падане по време на репетициите за откриването на младежката зимна Олимпиада в Лозана.

Ужасният инцидент се е разиграл днес, около 30 часа преди церемонията в зала "Vaudoise arena". Откриването и стартът на игрите са утре.

35-годишната рускиня, чието име не се назовава, е паднала от около 5 метра височина. В репортажите на местните медии - засега доста оскъдни, се споменава само, че тя живее в Германия.

Обстоятелствата около инцидента се разследват от швейцарската полиция, но основната версия на този етап е, че пострадалата е загубила баланс и е паднала. 

Фигуристката е била повдигната на тази височина с метален ринг и въже - част от атракцията около сценария на откриването, при който ще бъдат показани 7 различни олимпийски сюжета. Засега няма планове програмата да бъде променена, въпреки че животът на фигуристката е в опасност.

Тя веднага е била откарана в най-близката болница, но състоянието й остава критично. 

Международният олимпийски комитет и организаторите на игрите в Лозана излязоха с официални съобщения, в които пожелават бързо възстановяване на рускинята.

Надпреварата в Швейцария ще продължи 13 дни, като България също ще има своето участие. Родната делгация е съставена от 18 спортисти, които ще се борят в 8 вида спорт.

Общо 1880 атлети от целия свят ще се включат в Младежките олимпийски игри.