Руските гимнастички Дина и Арина Аверина ще спечелят златни медали в художествената гимнастика на следващите олимпийски игри в Париж, обявиха те в ефира на Първи канал.

На игрите в Токио Дина Аверина взе сребърното отличие в многобоя, след като се класира след Линой Ашрам от Израел, а Арина Аверина завърши четвърта.

"След като вчера бяхме посрещнати с националното знаме, с химн, дойдоха много фенове, които всъщност ни подкрепиха. Всеки път пишеха след изпълненията ни, изпращаха видео с думи на подкрепа, дори пишеха стихове . . . Разбира се, че след всичко това искам да продължа и да радвам хората, не да се отказвам, а само да вървя напред. Всички само ни чакат да вземем реванш, да отидем в Париж и желанието се появява", каза Дина Аверина.

"Няма какво да мислим. Желанието се появи двойно, защото след всичко, което се случи, след като пристигнахме у дома, ни посрещнаха страхотно. Да, искам да остана в гимнастиката", добави Арина Аверина.

Двете сестри близначки са на 22 години. Дина е 13-кратна световна и 10-кратна европейска шампионка, а Арина - четирикратна световна и деветкратна европейска шампионка.

Олимпийските игри в Париж ще се проведат от 23 юли до 11 август 2024 година.