Родната сноубордистка Александра Жекова изрази острата си позиция срещу някои от мерките на правителството срещу разпространението на коронавируса.

Участничката на три зимни Олимпиади не скри възмущението си от някои мерки, ограничаващи ходенето в планината или практикуването на индивидуален спорт.

Тя сподели позицията си с публикация в социалните мрежи, като смята, че щабът можеше да измисли по-адекватни мерки.

"Скандална е цялата работа!

Само не разбрах защо затвориха планината/ достъпа до плажа/ морето и забраниха на хората и да спортуват (индивидуални спортове дори), и да дишат, а не въведоха просто ограничителни мерки за движение в планината/ по плажа/в морето, в периода:

- да се ходи по един / или по двойки, както повечето семейства са заедно под карантина/

- да се планира достъпа/ например по определени квартали/ райони и т.н.

- да се спазва дистанция при задминаване по пътеките и по-натоварените места

- и ако е необходимо хората да се придвижват в по-натоварените участници на входните пътеки, с нужната "предпазна маска", "бандана", или собственоръчно ушита такава- "задължително"?!

За груповото приготвяне на кебапчетата, пиенето на кафе на двора по съседски, офисния и приятелски "моабет" в компанийка е ясно че трябва да са абсолютно забранени за периода на "социална изолация", ама толкоз ли сме прости наистина, че не можахме да измислим как аджеба поне и дробовете ни да не закъснеят?!

...За мозъците ясно!

Предполагам следващата вълна ще е на хора с психични проблеми, защото освен болни, ще са и гладни и депресирани...

Не е зле "щаба" да не забравя, че не цялото население живее в къщи с двор за милиони!

Печели се време това е, което ще е прескъпо платено!