Една от най-големите звезди на Националната футболна лига - Ръсел Уилсън, пострада сериозно в мача на неговия Сиатъл срещу гостуващия ЛА Рамс. Куотърбекът напусна играта с много подут среден пръст, като позодренията са за счупване. Става дума и за ръката, с която Уилсън подава топката, което прави травмата още по-неприятна.

На практика тя означава, че на 17 октомври, когато Сиатъл гостува на Питсбърг в следващия си мач, плеймейкърът едва ли ще е на терена. А това ще е историческо събитие.

Ръсел Уилсън никога не е пропускал двубой във вече десетгодишната си кариера в НФЛ! Той подписа със Сиатъл през 2012-а и в деветте предишни сезона игра 16 от 16 мача в редовната част, както и още 16 в плейофите.

Или общо с трите от тазгодишния шампионат - в 165 поредни мача куотърбекът с номер 3 неизменно започва в състава на Сийхоукс.

Уникална серия, която е направо умопомрачителна за спорт като американския футбол, където травмите са ежедневие.

Сиатъл загуби в петък рано сутринта от Рамс със 17:26, с което балансът на тима от първите пет кръга е 2-3 победи и загуби. Съперникът е 4-1 и изглежда отлично на старта на сезона.

Четете за американски футбол и гледайте репортажи, превюта и любопитни видеа около НФЛ на сайта maxsport.live, а по два мача на кръг гледайте в всяка неделя по MAX Sport 2 HD.