Сезонът на една от големите звезди в колоезденето е пред пълен провал.

Става въпрос за белгийският ас Ваут ван Арт, който е със счупена ключица и счупени ребра след вчерашното си падане по време на еднодневното състезание "Дуарс дор Вландерен".

Ван Арт, който е истински майстор на еднодневните класики, деветкратен етапен победител в "Тур дьо Франс", сребърен олимпийски медалист и ключова част от мащабните планове в тима на "Йъмбо-Висма", е изправен пред провал на сезона си.

Той със сигурност пропуска Обиколката на Фландрия, което бе сред основните му цели през сезона. Още преди година той заяви, че е решен на всичко да спечели класиката по родните си земи, но контузията го вади от най-важната надпревара за лудите по колоезденето фламандци.

Освен това той ще отсътва от друга класика в лицето на Париж-Рубе, а никой в "Йъмбо-Висма" не смее да предположи за колко време ще бъде аут Ваут ван Арт.

Белгиецът участва в падане на десетима колоездачи 67 километра преди финала, като екипът му бе разкъсан, а още на живо се видя, че той изпитва сериозна болка.

Ван Арт планираше да дебютира на "Джиро д'Италия", но към момента изобщо не е ясно дали той ще успее да се подготви за очертаващата се епична Обиколка на Италия с включени в списъка всички звезди.

Белгиецът обаче планираше да пропусне "Тур дьо Франс" тази година, а предположенията бяха, че зад това стои амбиция за атака на олимпийско злато. Но дали той ще успее да се подготви адекватно за Париж отново е загадка на този етап.