Първата голяма сделка за новия сезон в колоезденето е факт, а тя е свързана с един от големите асове в този спорт - Примож Роглич.

Словенецът, който спечели тазгодишното "Джиро" и бе част от изпълнения със суперзвезди тим на "Йъмбо-Висма", реши да потърси промяна.

Очевидно в тим с толкова големи имена ролята на водач и №1 за Роглич не е сигурна в нито една обиколка, заради което словенецът подписа двугодишен контракт с "Бора-Хансгрое".

Немски тим с няколко забележителни представяне в последните години, но и отбор, който търсеше своята голяма звезда, а вече очевидно я намери в лицето на Роглич.

Словенецът има в сметката си три титли от "Вуелтата", една от "Джирото", но на три пъти изпусна "Тур дьо Франс", а именно това е наклонило везните при избора му на новия отбор.

От "Бора-Насгрое" за заявили на Роглич, че той ще бъде техният безспорен №1 през новия сезон и това ще бъде неговият фокус. На практика целия тим ще работи за него във Франция.

Нещо, което в звездния "Йъмбо Висма" бе немислимо.

Иначе немския тим пожъна страхотни успехи с присъствието на трикратния световен шампион Петер Саган в редиците им. Но тогава фокусът на "Бора" бяха спринтовите етапи и еднодневните състезания.

След напускането на Саган, отборът се насочи към големите обиколки и спечели "Джирото" през 2022-а с Джай Хиндли, но австралиецът през този сезон показа, че е тотално неподготвен за битка срещу "Йъмбо Висма".

Сега обаче с Роглич амбициите ще са различни, а "Бора-Хансгрое" официално влиза като претендент във всяко едно състезание с участието на словенеца.