Седем души са загинали, а още един е с опасност за живота сред 36-те ранени, които остави след себе си тежка катастрофа с автобус с футболни фенове в Бразилия.

Част от агитката на Коринтианс, пътувала за гостуването в Бело Оризонте на Крузейро, е била във возилото, което се е обърнало на магистрала по пътя към дома след двубоя.

Близо 1000 фенове на Коринтианс отидоха на мача, въпреки че разстоянието между Сао Пауло, откъдето е този тим, и мястото на двубоя, е близо 700 километра.

Почти всички са се придвижвали с автобуси, а един от тях е катастрофирал, като се е обърнал в дере край магистралата, излитайки на десетки метри от платното за движение. В него е имало 43-ма души, като седем са загинали.

Останалите са с травми, а 27 от тях са настанени в болница. В опасност е един, който има контузии по главата и фрактури в горната част от тялото.

Инцидентът се е случил около 2:50 ч сутринта, като вероятната причина е, че шофьорът е заспал зад волана.

Президентът на страната Луис Инасио Лула да Силва, който е фен също на Коринтианс, направи изявление в националните медии, изразявайки съболезнования на семействата на загиналите.