Габриела и Стефани Стоеви ще сезират главния прокурор за нарушения, извършвани от Българската федерация по бадминтон по отношение финансирането на тяхната подготовка и участието им в състезания. Това обяви на пресконференция днес адвокатът на европейските шампионки Радостин Василев.

Припомняме, че преди броени дни най-успешната ни женска двойка обяви, че повече няма да играе за България, а в отговор от БФБ съобщиха, че сестрите могат да бъдат дисциплинарно наказани със спиране на състезателните права.

В момента Министерството на младежта и спорта извършва проверка по сигнала, но въпреки това Стоеви ще сезират и главна прокуратура. Ако бъдат установени злоупотреби и нарушения, Стоеви ще поискат отнемане на лиценза на федерацията. Освен това те ще съдят директора в БФБ Орлин Цветанов, който ги нарече "ренегати".

Както и да се развият събитията обаче двете са категорични, че няма да променят решението си да не участват на Олимпиади, Световни и Европейски първенства.

Пред журналисти днес адвокат Василев показа документи, уличаващи централата в отклоняване на средства към трети лица, както и в нередности при документалното оформяне на програмата на сестри Стоеви за 2019 година.

"Категорично става въпрос за присвоване на средства от трети лица. Кой е подписвал, кой е получавал, тепърва ще се изяснява този въпрос.

Възможни са две престъпления - или някой е подписал момичетата и техния треньор и ги е представил или ММС отпуска пари на хвърчащи листа", заяви адвокат Василев.