Трикратният шампион от "Джиро д'Италия" в параолимпийското колоездене - Андреа Конти, е издъхнал след трагичен инцидент по време на тренировка.

51-годишният шампион, който спечели колоездачната обиколка на Италия през 2015, 2016 и 2019-а, е бил блъснат от автомобил докато се готви за последния решителен етап от тазгодишното издание на Джирото.

Конти спечели първия етап, а след това на два пъти завърши втори, като при победа в последния етап щеше да си грантира четвърта титла от надпреварата.

Инцидентът се е случил край град Асизи, като изключитлено много напомня случаят с друг легендарен параолимпиец - Алек Занарди.

Четирикратният параолимпийски шампион бе ударен от микробус преди година. Тогава ударът не бе с фатален край за Занарди, но той все още продължава тежкото си възстановяване и опитите да възвърне способността си да говори.

Занарди бе един от най-вдъхновяващите спортисти. Бившият автомобилен пилот губи краката си след инцидент през 2001-а, но това по никакъв начин не го отказва от спорта, като той се насочва към параолимпийското колоездене.