Някогашният световен шампион в шахмата Анатолий Карпов вече е в стабилно състояние и дори се ядосва, че не може да си тръгне от болницата, в която се намира. 71-годишният руснак бе хоспитализиран в понеделник, като първоначалната информация гласеше, че той е с черепно-мозъчна травма и фрактура на бедрената кост след битов инцидент.

Към момента продължава да липсва официална информация за случилото се, но пък коментари от страна на съпругата му, както и високопоставен служител на руската федерация по шах показват, че състоянието му е стабилно.

"Той е в съзнание много е активен и не усеща болка. Бърза да се прибере и се ядосва, че не го пускат. Лекарите казват, че е рано и трябва да лежи още, за да си почива. Вероятно до края на седмицата все пак ще бъде изписан", заяви съпругата му - Наталия Буланова, цитирана от "Известия".

Тя добави, че Карпов се чувства добре и няма сериозни проблеми.

Членът на Надзорния съвет на местната шахматна федерация Алберт Степанян също взе отношение относно състоянието на Анатолий.

"Стабилен е и се възстановява. Не ме допускат при него, но се очаква да бъде изписан максимум до седмица", каза Степанян.