С мощен финален спринт, големият фаворит и действащ шампион от Тур дьо Франс - Тадей Погачар, спечели най-дългият шести етап и облече "жълтата фланелка".

Словенецът, който всички анализатори слагаха като абсолютен фаворит за крайната победа в Тура, за пореден път показа, че наистина е един от най-специалните състезатели, които историята на колоезденето е виждала.

На 23 години той спечели 41-а професионална етапна победа и седма на "Тур дьо Франс", където триумфира с победата в генералното класиране през последните две издания.

Мнозина очакваха той да се облече в жълто в утрешния първи планински етап, но Погачар реши още с днешния 220-километров етап да покаже на останалите, че явно за втора поредна година битката им ще е за втората позиция.

500 метра преди финала на днешния етап, неговият сънародник и поне на хартия основен конкурент - Примож Роглич, започна дългия си финален спринт, но Погачар просто го отнесе.

Няколко колоездачи опитаха да се закачат за шампиона, но нямаха шанс. Тадей Погачар спечели с няколко метра разлика и си гарантира "жълтата фланелка", която му принадлежи.

Големият въпрос е, дали изобщо някой ще успее да се приближи до нейното отнемане, или просто всичко за генералното класиране приключи днес.

В битката за генерално класиране втори е американецът Нилсън Паулес с 4 секунди зад Погачар, а трети е датчанинът Йонас Вингегард с 31 секунди изоставане.

Днес за четвърти пореден път етапа в жълто стартира Вут ван Арт и той водеше етапа през почти целия ден, очвидно опитващ се да запази лидерската си позиция, макар не това да бе основната му цел в Тура.

50 километра пред края обаче той започва да изпитва затруднения, а 20 километра рпеди края основната група вече го застигна.

Така се стигна до последните метри, където Тадей Погачар отново показа, че в момента е колоездач №1 в света.