България приключи Европейското първенство по борба в Рим с шест медала, три от които златни.

Сред шампионите за родината ни бе Мими Христова, която грабна титлата в категория до 65 килограма и развя гордо българския флаг над главата си.

За нея това бе четвърти медал от подобен форум, но за първи път Христова се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка, за да чуе "Мила Родино".

Тя бе гост в "Тази сутрин" по bTV, като призна, че сериозно е обмисляла да се откаже от спорта през последнтие месеци.

Христова сподели, че е отишла в Рим без особени очаквания, но пък изненада всички и стигна до титлата. Във финала тя надви състезаващата се за Азербайджан българка - Ели Манолова.

"Чувствам се добре, малко недоспала през последнтие дни. Най-после и аз успях да взема тази европейска титла. Него очаквах. Отидох посто ей така, нямаше изобщо да се боря.

Треньорът обаче седна и поговори с мен, накара ме да отидем, за да видим какво ще стане в по-горна категория. Каза ми да си хапвам, да тренирам по-спокойно. Аз се ссъстезавах между 57 и 59 килограма, сега се борих на 65.

Исках да се откажа от борбата, случиха ми се някои неща и не исках да се състезавам. Бях много разочарована. В един момент си казах, че явно не ставам за този спорт.

Отидох на лагер, само за да подготвя Тайбе Юсеин. Ние си партнираме в подготовката, помагаме си, исках само да я подготвя.

Тя ми предрече, че ще стана първа още миналата година. Когато тя спечели титлата, а аз останаха пета, седяхме в стаята и тя ми каза: "Догодина ти ще бъдеш шампионка".

Снимка: БФ Борба, Костадин Андонов